zaterdag 20 juni 2015

Acquisitie doen? Doe er een vertegenwoordiger met leaseauto uit en investeer in online acquireren!

Wij voeren soms drastische maatregelen door binnen bedrijven. Maar dat moet. Internet neemt een enorme vlucht aan als het gaat om internetcommerce. Even een website laten maken door een bekende is niet meer van deze tijd. Webdesign moet op maat worden ontwikkeld en hoogwaardig programmeerwerk is nodig om websites en webshops goed te laten werken. Ook internetbeveiliging gaat steeds belangrijker worden voor ondernemers. Ondernemers die binnen nu en twee jaar geen internet(beleids)plan hebben, die worden echt voorbijgelopen door de concurrenten die wel internet als proces opnemen in de bedrijfprocessen. Internet moet gewoon maandelijks op de agenda staan van een bedrijf. Dagelijks moet er aandacht zijn voor online ondernemen. Doe die ouderwetse vertegenwoordiger de deur uit en ruil deze in voor een interne of externe e-marketeer. Uw concurrent doet het tenslotte ook inmiddels.

Een goed voorbeeld van een drastische maatregel is dat wij personeel binnen bedrijven omscholen tot e-marketeers. Een vertegenwoordiger met een leaseauto die op pad gaat voor koude acquisitie. Niet meer van deze tijd. Of sales-medewerkers of een callcenter laten bellen om nieuwe klanten te werven. Kansloos. Irritant zelfs. Het imago van een bedrijf die dit inzet wordt er zeker niet beter op. Een actieve e-marketeer is een functie die tegenwoordig in een bedrijf aanwezig moet zijn.

In ons vorige blog hebben we het al gehad over de juiste doelgroep, doelbereik en verdienmodellen beschrijven. Op basis van deze beschrijving een maatwerk webdesign laten ontwikkelen, investeren in zoekmachine optimalisatie / hoger in Google en online adverteren. Een boost geven aan je internetomgeving zodat er veel kwalitatieve bezoekers komen naar de website. Een goed vindbare website en permanent adverteren op internet zorgt voor een enorme boost aan nieuwe potentiele klanten. Echte internetprofessionals kunnen meer voor uw bedrijf betekenen dan alleen een website online zetten. Er zit een gedachte achter. En dat is niet zomaar.

Afbeelding 1: Online advertentiecampagne stijging online bezoekers


Wij zetten een advertentiecampagne op. Afhankelijk van de doelgroep via Google of bijvoorbeeld Facebook. De advertentie loopt. En dan komt de volgende stap. Die grote verandering in. Hoe het werkt? Wij richten binnen bedrijven werkplekken in met twee schermen. Op kantoor kan heel actief acquisitie worden gepleegd. Gewoon tijdens het 'normale' werken door. Door de online advertentie zorgen wij er voor dat er meer bezoekers naar de website komen. Bezoekers die echt zijn geinteresseerd in de diensten of producten van het bedrijf. En het mooie is: elke bezoekers is online te volgen. Zodra deze online bezoeker op de website komt, dan is er direct persoonlijk contact. Via een systeem op beeldscherm 1 ontvangt de e-marketeer binnen het bedrijf dat er een bezoeker is op de bedrijfswebsite. Op het beeldscherm is te zien waar de online bezoeker vandaan komt, welke pagina's worden bezocht en bijvoorbeeld of de online bezoeker de website bezoekt met een PC of een mobiel apparaat. Maar er is nog veel meer te zien van de online bezoeker.

Afbeelding 2: Voorbeeld van online bezoeker met gegevens bezoekersgedrag

Dit is het moment om toe te slaan voor een e-marketeer. Die online bezoeker is een kwalitatieve bezoeker. Hij is geinteresseerd in een dienst, in dit geval een nieuwe website. Hij is geinteresseerd in uw bedrijf! Op basis van de gegevens van de online bezoeker kan er direct maatwerk acquisitie worden gepleegd. Op het tweede scherm is namelijk een chatprogramma actief. De e-marketeer maakt een profiel van de online bezoeker en kan gericht contact maken met de online bezoeker. Wat de online bezoeker namelijk niet weet, is dat de e-marketeer zijn bezoekersgedrag en zijn achtergrond gaat gebruiken voor acquisitiedoeleinden. De e-marketeer kan gericht de online bezoeker informatie geven, maar ook meer informatie van de online bezoeker achterhalen. De ideale situatie is natuurlijk dat dit leidt tot een telefoonnummer of e-mailadres om de communicatie voort te zetten.


In dit voorbeeld is gebruik gemaakt van een gefingeerde bezoeker. Maar via online advertenties kunnen er tientallen chatgesprekken per dag worden gevoerd, afhankelijk van de investering in online adverteren. Een goed ontwikkelde basiswebsite kan overigens al een behoorlijk aantal online bezoekers genereren. De e-marketeer werkt vervolgens eventuele informatie verder uit, stuurt een brochure of offerte toe of maakt een afspraak voor de vertegenwoordiger. Snel, effectief en altijd direct de juiste doelgroep binnen bereik. 

Dit concept levert gegarandeerd meer leads op dan de ouderwetse acquisitie door vertegenwoordigers met een dure leaseauto. Anno 2015 is een e-marketeer zeer effectiever dan een dergelijke vertegenwoordiger. De omzetcijfers van bedrijven die met dit concept werken tonen het aan. 

Dit concept is niet alleen toepasbaar voor de grote bekende internetwinkels bekend van TV en radio, maar zeker ook voor het Midden- en Kleinbedrijf. Een concept wat onmisbaar is binnen een bedrijf. Een kwestie van medewerkers om- of bijscholen tot e-marketeer of het inhuren van een e-marketeer, elke werkplek voorzien van twee beeldschermen, een actieve advertentiecampagine en op de achtergrond snel kunnen schakelen op commercieel niveau als het opmaken van offertes en het versturen van bedrijfsbrochures. 

Vergis u niet wat u te weten kunt komen van online bezoekers op uw bedrijfswebsite. 

ZOJOH New Media Inventions is gespecialiseerd in het online positioneren van bedrijven. Snel en effectief acquireren via internet. Het is de toekomst. Neem eens contact op met onze e-marketeer. Voor een drastische koerswijziging in uw bedrijf. Het moet. Uw concurrenten zijn anders u een stap voor op het internet. 

Onze diensten:
  • het ontwikkelen van internetbeleidsplannen t.b.v. positioneren van bedrijven op het internet
  • het ontwikkelen van een commerciele bedrijfswebsite op basis van maatwerk webdesign
  • het om- en bijscholen van sales en marketingmedewerkers en vertegenwoordigers d.m.v. workshops en interim-management
  • het ontwikkelen van analyseprogramma's en chatprogramma's 
  • het inrichten van werkplekken op basis van het nieuwe internetwerken 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten