vrijdag 17 april 2015

Tips voor bloggen voor ondernemers. Blogtips. Moet je wel een blog beginnen. Meer bezoekers met bloggen. Doe niet moeilijk. Begin gewoon.

Ik ben verantwoordelijk voor de blog van ZOJOH.COM. We hebben zogenaamde gastschrijvers. Maar ik heb de kennis over bloggen. En niemand anders. Een zware last zou je denken. Op het internet staan allerlei tips en trucs over bloggen. Soms nuttig, maar over het algemeen onzin. Bang- en stemmingmakerij. Wekelijks zetten wij ondernemers online met een blog. Daarvoor moeten wij ondernemers overtuigen om te gaan bloggen voor hun bedrijf. Dat is jammer, want de gemiddelde ondernemer denkt dat bloggen zo ingewikkeld is. Onzin. Bloggen is leuk en heel eenvoudig. Als je bij het bloggen als ondernemer aan een aantal spelregels houdt, dan ligt er iets moois in het verschiet. Een grote kans op echt meer bezoekers via je bedrijfswebsite.

Het is natuurlijk onzin dat ik als enige exclusieve kennis heb over bloggen binnen het bedrijf. Ik heb ervaring met bloggen. Dat is heel wat anders. Ik ben van mening dat ondernemers over heel veel kennis beschikken en er te weinig mee doen. Kennis die je via een website of tijdens een businessmeeting niet volledig kan overbrengen. Kennis over een dienst of een product. Daar is zat over te vertellen. Zo hebben wij een enorme kennis van het internet, over goed gevonden worden in Google, een professioneel webdesign, over Google Ads starten en over de kosten van een webshop.

Heb je opgelet wat ik heb geschreven? De laatste zin is zo slim van mij. Want in 1 zin heb ik al een aantal woordgroepen genoemd die zoekvragen zijn in Google. Gegarandeerd dat ik hits krijg op deze zoekvragen via dit blogartikel. Hoger in Google noem ik ook maar even, want dat heeft te maken met semantische interpretatie en ambiguïteit. Met wat? Dure woorden om gewoon ook synoniemen en woorden te gebruiken die op verschillende manier geïnterpreteerd kunnen worden door zoekmachines. Gebruik dus ook verschillende woorden in je blog die eigenlijk met het zelfde onderwerp te maken hebben. In mijn geval bijvoorbeeld website, internetsite, bedrijfswebsite en zakelijke internetomgeving. Hopla, weer hits. Zo blijft je blog ook leesbaar. Constant hetzelfde woord gebruiken maakt de blog onleesbaar. En werk in alinea's. Niet hele lappen tekst in je blog.

En schrijf gewoon in je eigen stijl. Want je spreekt als ondernemer toch wel de taal van je doelgroep, namelijk je bestaande klant of je potentiële klant. Het moet gewoon een lekker en goed lopend verhaal zijn, waar de passie van afstraalt. Dat de lezers iets kunnen leren van je blog. En er ook nog een commerciele boodschap in herkennen. Ik schrijf dit blogartikel echt alleen over bloggen. Focus je dus ook echt op 1 onderwerp. Laat je niet afschrikken door tips van zogenaamde tekstschrijvers en wannabee journalisten.

Over de vindbaarheid voor zoekmachines hoef je je geen zorgen te maken. Als je een slimme titel kiest voor je blog, zoals mijn titel, dan reageert Google al op je titel. Als je de inhoud dan ook nog slim schrijft zoals ik hiervoor heb beschreven, dus kwalitatieve teksten gebruiken over een enkelvoudig onderwerp, dan reageert Google ook op je teksten. En natuurlijk tags / labels gebruiken (zie het rijtje aan de zijkant).

Zorg er wel voor dat je blog wordt verwerkt in de navigatie van je website. Je online bezoekers kunnen dan direct je blog lezen als ze op de website zijn. Zo lijkt het 1 website, maar je blog is eigenlijk ook een aparte website. Ook weer slim voor SEO, Search Engine Optimalization en beter gevonden worden in Google.

En hoe lang je blog mag zijn. Ik stop nu met bloggen over een blog beginnen. Dus zolang mag je blog maximaal zijn. Kortom: Ben je als ondernemer eigenwijs? Weet je het beter? Zit je vol met energie om je kennis en ervaring te delen over wat je doet of wat je verkoopt? Gewoon gaan bloggen. Zo moeilijk is het niet. Wel een waarschuwing: Het is verslavend. Succes!

Meer weten over een professioneel blog opzetten en verwerken in je website? Neem eens contact met ons op per mail of bel 0878-722.111.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten