woensdag 13 juli 2016

Internet, Social Media & fabeltjes. Een website blijft het belangrijkste.

Wat een fabeltjes op het internet! Als MKB-ondernemer doorzie je echt niet meer wat je nu moet doen. Een website of alleen op Facebook? En al die online marketing-specialisten die allemaal andere verhalen vertellen. En er ook nog eens een dikke factuur voor sturen. MKB-ondernemer! Rustig aan! Hier een stappenplan wat je als ondernemer moet doen!

Het is een veel gestelde vraag:"Ik hoor dat een zakelijk Facebook-account voldoende is en ik geen website meer nodig heb." Tsja. Dan ontbreekt er binnen het bedrijf toch echt wel fundamentele kennis over internet. Het klinkt gek, maar Facebook is ook maar tijdelijk. Facebook is al over zijn top heen en in 2014 is er door de Princeton University al voorspeld dat in 2017 80% van zijn users zal verliezen. En zeg nou niet dat het niet kan, want Hyves was ook lange tijd ontastbaar.

Alle Social Media kunnen niet op tegen een website. De eerste website dateert al uit 1991 en staat nog steeds online.

In ons blog hebben we het al eerder aangegeven: Social Media als Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram. Het is allemaal tijdelijk en moet echt ondersteunend worden gezien aan een goed ontwikkelde bedrijfswebsite. Dat blijkt ook wel uit statistieken. Ondanks dat mobiel internet enorm toeneemt, zien we voor B2B en B2C communicatie dat potentiele online klanten nog steeds gebruik maken van een desktop / PC. Gewoon achter een computer op zoek naar bedrijven, diensten en producten.

Social Media moet je inzetten als ondersteunend communicatiemiddel. En een feit is dat Google nog steeds machtiger is dan Facebook of welk ander Social Media dan ook.

Laat je als MKB-ondernemer dus niet gek maken. Volg gewoon onderstaand stappenplan. Dan komt het allemaal goed met de online omgeving van het bedrijf.
  1. Een website en / of webshop is en blijft de basis voor online ondernemen. 
  2. Laat een op maat gemaakt website maken volgens het concept DGDBVD. Kies voor een professioneel internetbedrijf. Bekijk op ons blog ook waar een offerte aan moet voldoen als je als MKB'er een nieuwe website laat bouwen. 
  3. Vermijd gratis zelfbouwconcepten en open source als WordPress, Joomla als je zelf geen kennis hebt van ICT. De mogelijkheden zijn te beperkt en veiligheidsissues kunnen parten spelen. 
  4. Ga aan de slag met een blog. Nog steeds het meest effectieve Social Medium. Laat je blog integreren in je website. 
  5. Doe aan Social Media Profiling op basis van het concept DGDBVD. Ga niet aan de slag met diverse soorten Social Media, maar richt je op maximaal twee soorten Social Medium. Haal daar het maximale uit.
  6. Maak budget vrij voor Google Ads. Ondanks de laagdrempeligheid van het adverteren op Facebook is Google Ads nog steeds het meest effectieve platform voor B2C en B2B. Laat een professioneel internetbedrijf een online advertentiecampagne opzetten. Gegarandeerd meer bezoekers en opdrachten of bestellingen. 
Wil je meer weten of Social Media of professionele diensten voor het bouwen van een website of een webshop? Laat je reactie achter op dit blog! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten