donderdag 30 juni 2016

Papier & internet. Dat gaat prima samen. Via call2actions.

Voordat je verder leest. Kijk eerst hiernaar. 
De drukwerkbranche staat onder druk (let op de woordspeling). Minder drukwerk. En dus ook minder werk voor creatieve DTP'ers. Want achter elke flyer of folder zit een persoon die het creatieve deel verzorgd. Maar er is een oplossing voor DTP'ers. Juist van papier naar digitaal liggen er kansen. Alleen DTP'ers kunnen kennelijk die stap niet maken. Een blogartikel over hoe wij onze DTP'ers inzetten. Functioneel met een resultaat. Namelijk meer call2actions op de website, meer conversie en terugkerende bezoekers. 

Veel mensen denken te eenvoudig over een A5flyertje. Maar binnen onze internetbranche besteden wij heel veel aandacht aan een flyertje. Niet in papieren vorm, maar in digitale vorm. Een goed commercieel ontwikkelde website door internetprofessionals staat 'vol' met zogenaamde call-to-actions. Online bezoekers moeten iets doen op de website. Wij hanteren een theorie dat a) wij al heel veel moeten doen om bezoekers op de website te laten komen b) al heel veel moeite moeten doen om de online bezoekers op de website te houden en c) ook nog moeten zorgen dat die online bezoekers nog een keer terug komen op de website van onze opdrachtgevers.

En in c) zit nu precies een taak voor DTP'ers. Wij gebruiken de flyer of brochure als call2action. Het doel is om elke bezoeker over te halen om de flyer of brochure te downloaden. Een website kent niet alleen bestemmingspagina's (dus de pagina waar online bezoekers op komen via een zoekvraag of een link elders op het internet) maar ook uitstappagina's. En juist die uitstappagina's zijn in de analyse het meest interessante. Wat zijn de belangrijkste uitstappagina's? Daar moet je juist aandacht aan besteden om iets blijvends voor die online bezoekers over te laten houden aan de website of webshop.

Maar wat moet die DTP'er doen? Die DTP'er moet zorgen voor dat die online bezoekers niet weggaat van de website zonder dat ze de flyer of brochure hebben gedownload:
  1. een creatieve oplossing voor een grafische call2action button. Een call2action button die gericht is op de doelgroep, die een tekst bevat die leidt tot conversie, ofwel de download van een flyer of brochure. 
  2. een creatieve oplossing voor een grafische opzet van een specifieke webflyer of brochure. Niet te groot i.v.m. de downloadcapaciteit maar net groot genoeg om die online bezoeker de juiste informatie mee te geven voor een terugkerend bezoek. 
Overal en altijd call2action om de brochure te downloaden. Optimalisatie van conversies op http://www.mkbstunter.nl

Vergis je niet in je online bezoeker. Uit diverse onderzoeken en statistieken blijkt dat slechts 15% of minder direct over gaat tot het maken van contact, het aanvragen van een offerte of een online aankoop. 85% of meer van de online bezoekers zijn dus aan het orienteren en verlaten dus de website. En als je niet hebt nagedacht over call2actions, dan komen ze op jouw website nooit en nooit meer terug (weer jij welke websites je gister allemaal hebt bezocht?). 

Een creatieve DTP'er die zich verdiept heeft in de internetmarketing kan dus op de details zorgen voor meer conversie en het verhogen van het aantal terugkerende bezoekers. De grafische branche moet zich echt gaan verdiepen in online marketingconcepten. Anders zal de branche steeds verder wegzakken met traditionele opvattingen en concepten waar steeds minder vraag naar is. 

Ben je een DTP'er en wil je meer informatie over dit blogartikel, stuur een mail naar sales@zojoh.com, reageer op Twitter https://twitter.com/zojoh of reageer op dit blogartikel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten