maandag 28 december 2015

SEO: Hoger in Google Tips 2016. Geheimen van het internet.

Gefeliciteerd. Je hebt een website. Maar je hebt het gevoel dat je te weinig mailtjes, offerte-aanvragen of telefoontjes krijgt via de website. 

Natuurlijk maatwerk en niet een standaard template in WordPress, Joomla of een ander (gratis) Open Source applicatie. Uit vergelijkingen van bezoekersaantallen leveren op maat gebouwde websites door professionele programmeurs meer kwalitatieve bezoekers. Ofwel bezoekers die echt interesse hebben in je diensten of producten die op je website of webshop staan vermeld. Maar we laten je zien dat een website alleen niet genoeg is. Een goede op maat gemaakte website of webshop kan zelfstandig al veel kwalitatieve bezoekers genereren, maar je kunt ook zelf aan de slag. Je zult zien dat je bezoekeraantallen en je ranking in Google enorm zal stijgen als je deze tips voor 2016 echt toe gaat passen. Aan het einde van dit blog tref je een grafiek aan die weergeeft wat de belangrijkste tips zijn die je absoluut moet doorvoeren voor 2016.

Tips voor 2016 om meer bezoekers te krijgen naar je website

Ofwel: Search Engine Optimalization / Zoekmachine Optimalisatie. De werking van zoekmachines verandert snel. De ontwikkelingen zijn bijna niet meer bij te houden. Maar er is een basis waar je mee aan de slag kunt. 

Tip 1 voor 2016
Kijk eens naar je domeinnaam. Is je domeinnaam onthoudbaar of logisch? Bevat je domeinnaam woorden waar op gezocht wordt? Een professioneel internetbedrijf kan namelijk de vindbaarheid verbeteren door een zogenaamde SEO-domeinnaam te koppelen aan de bestaande domeinnaam. Professionele internetbedrijven kunnen de juiste domeinnaam voor je bedrijfswebsite bepalen. Denk gewoon eens na over een domeinnaam die zelfstandig al woorden bevat waarop je gevonden zou kunnen worden. 

Tip 2 voor 2016
Zoek eens in Google op je eigen bedrijfsnaam, de belangrijkste dienst / product die je aanbiedt of kopieer je domeinnaam. Hoeveel resultaten kom je tegen? Sta je veel vermeld op het internet? Zo nee, dan ligt er een uitdaging. Internet is een netwerk. Je positie / ranking in Google kun je verbeteren als je zogenaamde sporen (linkbuilding) achterlaat op het internet. Vraag bevriende ondernemers om je domeinnaam met een stukje tekst (let op de juiste woorden) op hun website te plaatsen, reageer eens in een forum en noem daar je domeinnaam, zorgt dat je op pagina's als startpagina.nl komt. Kortom: Zorg dat je vermeld wordt op het internet. Je zult zien dat je positie enorm gaat stijgen. 

Tip 3 voor 2016
Laat je website testen via www.iswot.nl. Hier kun je kijken of de techniek van je website verbeterd kan worden. Wat je kunt doen is in ieder geval je teksten herschrijven. Gebruik hiervoor synoniemen voor je belangrijkste woorden, laat deze regelmatig in je tekst terugkomen en gebruik ook semantisch meerduidige woorden. Dit zijn woorden die in de periferie liggen van je belangrijkste woorden. Bijvoorbeeld voor 'website' is een semantisch woord 'digitale omgeving'. Naast de teksten dien je alle afbeeldingen een SEO naam te geven, dus niet foto1.png. En optimaliseer niet alleen je homepage, maar bekijk elke pagina. Op elke pagina moeten er goede teksten staan en ook dienen de Meta-gegevens geoptimaliseerd te zijn. Zo zal niet alleen je homepage goede bezoekers halen, maar elke pagina van je website zal beter gevonden worden in Google. Een professioneel internetbedrijf kan je helpen met het schrijven van teksten en het optimaliseren van de metagegevens. Wat je zelf kunt doen is elke pagina aanklikken, rechtermuisknop en kiezen voor "Bron weergeven". Als de eerste regels niet bestaan uit ingevulde metascripten, dan is je website in de basis absoluut niet ontwikkeld voor een goede vindbaarheid. 

Tip 4 voor 2016
We hebben hier al eerder over geschreven in ons blog. Social Media. Stop maar met al je Social Media. Neem contact op met een professioneel internetbedrijf. Ten eerste kost het veel te veel tijd en ten tweede zijn de uiteindelijke resultaten voor 99% voor de ondernemers slecht. De tip voor 2016 is om een analyse te maken van je doelgroep, je doelbereik en je verdienmodellen. Op basis hiervan kan er een keuze worden gemaakt voor 1 of 2 soorten Social Media. Maak een Social Media-plan! Denk aan seizoenen, voer humor door, kijk wat je potentiele klanten leuk en interessant vinden. Verwacht niet teveel van Social Media rond nieuwe klanten, maar het is een goed instrument om te communiceren met je huidige klanten of opdrachtgevers. Neem eens contact op met een professioneel internetbedrijf. Die kunnen met goede tips komen om Social Media goed commercieel te maken. In veel minder tijd! Begin gewoon eens goed met 1 type Social Media. Meer niet. 

Tip 5 voor 2016
Maak een internetbeleidsplan. Wat moet hier in komen te staan? Puntsgewijs:
  1. Beschrijf je doelgroep (wie zijn je potentiele klanten?)
  2. Beschrijf je doelbereik (waar zitten je klanten?)
  3. Beschrijf je verdienmodellen (welke producten of diensten?)
  4. Maak een korte SWOT analyse van je huidige website vanuit het perspectief van je (potentiele) klant die je website bezoekt (wat is sterk, wat is zwak, waar liggen kansen, wat zijn bedreigingen van je concurrenten online)
  5. Maak een planning hoeveel tijd je per week aan je website en Social Media MOET werken
  6. Maak een budget om in je website te investeren 
Tip 6 voor 2016
Grote aantallen online bezoekers op je website is niet interessant. Liever minder online bezoekers die wel gericht op zoek zijn naar je bedrijf, je producten of diensten. Bekijk je website. Denk als je potentiele klant. Waarom nemen ze geen contact op? Dit noemen wij conversie. Dit kun je stimuleren door call-to-actions door te voeren. Ofwel buttons als : Vraag hier offerte aan, Laat u terugbellen, Download mijn brochure, Stuur een e-mail. Dit soort buttons zorgen er voor dat online bezoekers sneller contact op zullen nemen. Voer dus dit soort buttons door op je website. 

Tip 7 voor 2016
Maak budget vrij om te adverteren. Met 50 euro per maand kun je vaak al je bezoekersaantallen in kwaliteit verdubbelen! Neem contact op met je internetbedrijf en vraag naar de mogelijkheden naar Google adverteren of Facebook adverteren. En een tip is: Ga niet zelf aan de slag, want je kent de trucjes niet van het internet. Een goed professioneel internetbedrijf kan er echt voor zorgen dat je website meer kwalitatieve bezoekers krijgt en daarmee ook meer telefoontjes en e-mailtjes. Ga je in 2016 niet aan de slag met adverteren? Dan ben ik bang dat je concurrenten een hoop potentiele klanten eerder te pakken hebben dan jijzelf. Online adverteren is belangrijk voor 2016

Resume voor 2016
Ga aan de slag met deze eenvoudige tips. Het grootste deel kun je zelf doen. De resultaten zijn te meten. En je zult zien als je deze tips doorvoert, je veel meer resultaat zult hebben van je website in 2016. 

Voorbeeld van een internetbeleidsplan
Wil je een voorbeeld van een internetbeleidsplan? Mail dan even je naam, telefoonnummer en de domeinnaam van je website naar sales@zojoh.com. Dan sturen wij een voorbeeld toe die je kunt gebruiken! Dit blog is geschreven door een ervaren specialist in de werking van zoekmachines. Heb je vragen omtrent dit blogartikel? Stuur dan een mailtje naar sales@zojoh.com. Wij zorgen dat je in contact komt met onze specialist in SEO / zoekmachinemarketing. Geen opmerkingen:

Een reactie posten