donderdag 30 oktober 2014

Benen op tafel. Armen over elkaar. Kijk als ondernemer nou eens naar je eigen homepage.

De tijd nemen. Tijd nemen voor je bedrijfswebsite. Waarom? Omdat als je de bedrijfswebsite goed oppakt er zomaar duizenden potentiele klanten per jaar online je website bekijken. Heb je de bedrijfswebsite niet goed ingericht of niet de juiste technieken door laten voeren, dan gaat die potentiele klant of opdrachtgever naar je concurrent. Zo snel werkt internet. Een blogartikel over online klanten naar je website halen, maar misschien nog wel het belangrijkste: Die potentiele online klant ook op de website behouden.

Gouden regels voor een bedrijfswebsite
Ja, het is een bedrijfsgeheim van een beperkt aantal professionele internetbedrijven. Er zijn namelijk bepaalde gouden regels voor het succes voor de bedrijfswebsite. Elk vak zijn geheimen. Als ondernemer is de werking van het internet vaak niet te snappen. Hoeft ook niet. Het is vaak een heel technisch ingewikkeld verhaal. Daarmee is ook direct het belangrijkste genoemd: De techniek. Een bedrijfswebsite kan echt en alleen goed online functioneren als de basistechniek goed is ontwikkeld.

Maar waar geheimen zijn, daar wordt gelekt. Bewust of onbewust. De gouden regels voor een bedrijfswebsite zijn eigenlijk heel simpel. De uitvoering is lastiger. En daarom is het ook een samenspel en een kwestie van vertrouwen tussen een ondernemer en een internetprofessional om de bedrijfswebsite optimaal in te richten. Beiden doen meer dan hun best om het beste uit de bedrijfswebsite te halen.

Pak een stoel. Open je bedrijfswebsite. Zet je benen op tafel en leun met je armen achterover in je stoel. Bekijk eerst eens de homepage van je website. En let dan eens op de volgende gouden regels

Gouden regel 1
Is de homepage nu echt ingericht voor de doelgroep van het bedrijf? Als ondernemer ken je de potentiele klanten of opdrachtgevers zelf als beste. De vraag die je als ondernemer moet stellen is of de homepage direct de doelgroep van het bedrijf aanspreekt. Kijk naar je homepage alsof je zelf die potentiele klant of opdrachtgever bent. Wat zie je?

Gouden regel 2 
Wat moet de reikwijdte zijn van de bedrijfswebsite? Ben je een lokale ondernemer of heb je als ondernemer potentiele klanten en opdrachtgevers uit heel Nederland, en wellicht misschien zelfs buiten Nederland. De homepage moet dus ingericht zijn op het zogenaamde doelbereik. Straalt de homepage ook het geografische gebied uit waarin het bedrijf werkzaam is?

Gouden regel 3
Nodigt de homepage uit om de andere pagina's van de website te bezoeken? Het is al een enorme klus om bezoekers naar de homepage van de bedrijfswebsite te krijgen. Bekijk de website goed en denk je als ondernemer dat je potentiele klanten of opdrachtgevers ook de rest van de website zullen gaan bekijken. Zijn er voldoende zogenaamde call2actions in verwerkt? Ofwel, zijn er interessante click mogelijkheden op de homepage om verder te gaan kijken op de website?

Voorkom het outbouncen van die potentiele klant of opdrachtgever!
Als die drie gouden regels van het internet niet goed zijn verwerkt in de website, dan is de kans op het outbouncen van die potentiele klant of opdrachtgever enorm groot. Dit is te meten. Een goed ingerichte homepage zorgt er voor dat die online bezoeker verder klikt en niet bij het openen van de homepage van de bedrijfswebsite direct weer weggaat.
Dit zogenaamde bounce percentage is enorm belangrijk voor het succes van de bedrijfswebsite. De ervaringen leren dat gemiddeld 70 tot 90% van de bezoekers de homepage verlaten als deze niet goed is ingericht. 70 tot 90% potentiele klanten of opdrachtgevers die naar de concurrent gaan!

Wat is dan de oplossing om die nieuwe online bezoeker op de website te laten blijven?
De oplossing is relatief eenvoudig. Loop de drie gouden regels door en laat de homepage inrichten op basis van de 3 gouden regels.

Tot op heden is de succesformule van de 3 gouden regels van ZOJOH.COM nog steeds een bewezen theorie. Wil je als ondernemer die bezoeker die eindelijk op je website komt, ook verder laten clicken op de bedrijfswebsite? Zorg dan dat het design en de techniek van de homepage wordt aangepast op basis van de 3 gouden regels.

Wees als ondernemer je concurrent een digitale stap voor!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Binnen het team van ZOJOH.COM is een internetmarketeer beschikbaar die antwoord en verdere toelichting kan geven op de werking en implementatie van de 3 gouden regels. Bel naar 0878-722.111 of stuur een mail naar contact@zojoh.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten